style="width:1500px;">

Cocosa fett

Tideligere i dag var jeg innom Life og kjøpte meg cocosa fett. Dette er en ren fettkilde til matlaging. Den kommer fra håndplukkede kokosnøtter og inneholder et høyt næringsinnhold og er en kjempebra fettkilde.


Fikk med et oppskrifthefte med masse sunne matoppskrifter.


I LCHF er det utrolig viktig at man får i seg nok fett. Alle måltider skal bestå av en riktig sammensetning av de gode karbohydratene, fett og protein. Dette blir også kaldt steinalderkost. De gode karbohydratene får du fra grønnsaker, frukt og bær og du skal ikke ha i deg karbohydrater fra hvete, poteter, pasta og ris. ( Du kan spise et lavt inntak av poteter). Mange er bekymret for at for mye fett skal tette blodårene i kroppen, for dette har vi fått høre i mange år. Før trodde man at fett var årsaken til en rekke med livstilssykdommer men i følge nyere forskining er dette feil.

I steinalderen levde vi av det vi selv fannt av frukt, bær, nøtter, grønnsaker, egg, fisk, fugl og kjøtt vi jaktet på. På denne tiden fantes ingen livsstilsykdommer!  Etter at vi fikk tilført hvete, potet, pasta ,ris og godeterier oppsto en rekke sykdommer og man konkluderte fort at det var fettet som var den store synden. Men dersom du kutter karbohydrater fra kosten, vil kroppen bruke fettet som energikilde istedenfor og feste seg i kroppen. Om man setter seg litt inn i dette er det jo ganske logisk! Dere kan lese mer om det ved å søke på LCHF på google el lignende. El lese bøker om lavkarbo.

Ved denne kosten vil du få bedere energi, sove bedre, få bedere immunforsvar. Kroppen vil også lettere forme seg som den skal. Det vil si at den  selv begynner å skape muskler der det trengs og forbrenne fett uten at du trenger å gjøre noe annerledes. Mennesker som har slitt med å legge på seg har også gått opp i vekt med denne livsstilen og overvektige mennesker mister en hel del fett. Kroppen former seg ganske enkelt selv sånn som den skal være!


Til kvelds i dag lagde jeg en smoothie som inneholder blåbær, en halv banan, vann, 2 spiseskjeer cocosa og et egg. Her har jeg karbohydrater fra frukt og bær, protein fra egg og fett fra cocosa. Sammensetningen av disse skaper et stabilt blodsukker og gjør at du ikke får søthunger i løpet av dagen.  Cocosaen gav en sinnsykt god smak. Og helt ærlig er dette den beste smoothien jeg har laget. Koste meg virkelig med den. Fettet gjør også at du får en bedere metthets følelse:)

3 kommentarer

Clare

08.04.2011 kl.00:30

Naam! Så godt ut! mm:P

marika - mmarika.com

08.04.2011 kl.18:31

tusen takk for kommentaren:) god helg!!:)

tonje!

08.04.2011 kl.19:05

kanskje det må testes..

Kommenter her, vennligst ikke reklamer for egen blogg!

Kathrine Evensen

down under

25, Asker

Freelancer. Elsker reise, Makeup og en sunn livsstil<3

bloglovin

Moteblogger

Kategorier

Arkiv

hits